Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Τραγούδα τ'Ονειρο - Canta il Sogno

Canta il sogno del mondo Τραγούδα το όνειρο του κόσμου Ama, saluta la gente, dona, perdona, ama ancora e saluta (nessuno saluta del condominio, ma neppure per via). Dai la mano aiuta, comprendi, dimentica e ricorda solo il bene. E del bene degli altri godi e fai godere. Αγάπα, χαιρέτα τον κόσμο, χάρησε, συγχώρα αγάπα πιό πολύ και χαιρέτα (κανείς δεν χαιρετά στη γειτονιά ούτε στο δρόμο). Δώσε το χέρι, βοήθα, κατανόησε, συγχώρα, θυμήσου μόνο το καλό. Να χαίρεσαι για του άλλου το καλό και να χαρίζεις σ'όλους ευχαρίστηση. Godi del nulla che hai, del poco che basta giorno dopo giorno: e pure quel pocose, necessario dividi.
E vai, vai leggero -. dietro il vento e il sole e canta.
Vai di paese in paesee saluta, saluta tuttiil nero,
l'olivastroe perfino il bianco .
Canta il sogno del mondo:
che tutti i paesisi contendanod'averti generato. Να χαίρεσαι μ'αυτό που έχεις, το λίγο που αρκεί, μέρα με τη μέρα, κι αυτό το λίγο μάθε να το μοιράζεσαι αν χρειαστεί. Κι ανάλαφρα πήγαινε ακολουθώντας τον άνεμο και τον ήλιο... και τραγούδα. Πήγαινε από χώρα σε χώρα και χαιρέτα τους όλους τον νέγρο, τον χλωμό μέχρι και τον λευκό. Τραγούδα το όνειρο του κόσμου έτσι όλες οι χώρες θ'ανταγωνίζονται για να σ'έχουν γόνο δικός τους.
David M. Turoldo Trad. Lunapiena

2 σχόλια:

  1. Όταν λες science εννοείς τι;
    Όταν λες φιλοσοφία για ποιαν μιλάς;
    Humanotherapy.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιό μεγάλη μου Αγάπη είναι η Ιατρική, ακόμα καταφέρνει να με κρατά γερά πιστή στον όρκο που της έδωσα πριν από πολλά χρόνια.... κι όσο περνούν τα χρόνια έχει πιό μεγάλο ενδιαφέρον που κρατά το πάθος φλογερό.

    Μιά είναι η Φιλοσοφία... Η ΑΓΑΠΗ για την ΑΛΗΘΕΙΑ, διαφωνείς?
    Η Αρχαία Ελληνική ΣΚΕΨΗ είναι αξεπέραστη... δεν έχω καταφέρει να την αγγίξω όλη...

    ..ευτυχώς που υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα σήμερα πολλοί Εραστές της Αλήθειας, σοβαροί μελετητές και άνθρωποι με ικανότητα ΣΚΕΨΗΣ που βοηθούν και μας να σκεφτόμαστε...
    Στη σκέψη του καθένα συναντάται συχνά μιά ή περισσότερες ακτίνες από το φώς της αλήθειας... ή ιδέες που διαγείρουν την επιθυμία για εμβάθυνση... αλλά και αμφισβήτηση.

    Σε Ευχαριστώ για την παρουσία σου σε τούτο το χώρο.. Θα μου άρεσε να ακούσω την κριτική σου.

    Καλή σου Νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Grazie per la tua Gentilezza.

Lunapiena