Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Σε Αναμονή... της υποσχόμενης Ελπίδας

Σημαντικές οι Δεσμεύσεις του Νέου Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του Ομιλία μετά την Ορκωμοσία.
"Τα Λόγια του σηματοδοτούν ένα νέο δρόμο"
και η Ρητορική του ικανότητα είναι καταπληκτική,
"επιλέξατε την Ελπίδα ενάντια στο φόβο" είπε..
Αναμένονται τώρα... οι Πολιτικές του Κινήσεις.
Το αρχικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ισορροπίες, που θα παιχτούν ανάμεσα στον Λευκό Οίκο, στο Κογκρέσσο και τη Γερουσία.
*****
Σε ΑΝΑΜΟΝΗ... της υποσχόμενης Ελπίδας,
ας Ευχηθούμε..
μια Καλή, Δημιουργική και Δημοκρατική πορεία...
ώστε "να εργαστεί " ενεργά για την Ειρήνη
και την υποσχόμενη
"Συνεργασία μεταξύ των Χωρών,
με αμοιβαίο Σεβασμό"
Οψόμεθα...
*******
δεν είναι μακρυά το ΦΩΣ απ'το σκοτάδι,
φτάνει να ξημερώσει και ν'ανοίξουν τα Μάτια..

3 σχόλια:

  1. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε απόψε
    ότι θα στείλει τον άρτι διορισθένα ειδικό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ στην περιοχή αυτή «το συντομότερο δυνατόν» σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    «Πολιτική της κυβέρνησής μου θα είναι να αναζητήσουμε ενεργά την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων αλλά και μεταξύ Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του» τόνισε..

    Ταυτόχρονα, ο Ομπάμα ζήτησε να ξανανοίξουν τα σύνορα προς τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    «Τα σημεία διέλευσης θα πρέπει να είναι ανοιχτά
    για την προώθηση της διεθνούς βοήθειας και τις εμπορικές συναλλαγές, με τους αρμόδιους παρατηρητές και τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής και της διεθνούς κοινότητας. Η βοήθεια θα πρέπει να φτάνει στους αθώους Παλαιστίνιους που εξαρτώνται από αυτήν», τόνισε.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, υποσχέθηκε σήμερα να εργαστεί με στόχο «μια διαρκή ειρήνη» στη Μέση Ανατολή
    στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοινώθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Η κ. Κλίντον «αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υποστήριξης του προέδρου Αμπάς και της Παλαιστινιακής Αρχής για να επιτευχθεί μια ειρήνη δίκαιη και διαρκής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε σε ξένα πρακτορεία
    ο εκπρόσωπος του κ. Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

    «Ο πρόεδρος Αμπάς επανέλαβε την προσήλωσή του στην ειρηνευτική διαδικασία και ο ίδιος υποσχέθηκε να αναπτύξει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης»,
    πρόσθεσε ο κ. Ρουντέινα.

    (από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράξη πρώτη: Στον «πάγο» το Γκουαντάναμο


    Η πρώτη προεδρική εντολή: «Στο όνομα της δικαιοσύνης, να παγώσουν αμέσως και για 120 ημέρες όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στο Γκουαντάναμο».

    Η εντολή, που δόθηκε προφορικά από τον αρμόδιο υπουργό, Ρόμπερτ Γκέιτς, στους στρατοδίκες στο κολαστήριο, τέθηκε ήδη σε ισχύ....

    Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται σύντομα να δώσει την εντολή που θα κλείνει οριστικά τα κρατητήρια του Γκουαντάναμο. Κι αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει ένα χρόνο μετά την υπογραφή του σχετικού διατάγματος.

    Στελέχη του επιτελείου του νέου προέδρου είχαν επαφές με διάφορες κυβερνήσεις ζητώντας τους να «φιλοξενήσουν» στο έδαφός τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο, άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες θετικές απαντήσεις...

    (από ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φρικτή κατάσταση στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση πολλών χωρών και έχει αμαυρώσει την εικόνα των Ην.Πολιτειών διεθνώς.

    Οι ύποπτοι στη φυλακή στο Γκουαντάναμο κρατούνται χρόνια χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπινων δικαιωμάτων, υποβάλλονται σε ανακριτικές μεθόδους που ισοδυναμούν με βασανιστήρια.


    Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε, χωρίς καθυστέρηση, το διάταγμα που προβλέπει το κλείσιμο, μέσα σε ένα χρόνο, της στρατιωτικής φυλακής στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

    Ο Ομπάμα απαγόρευσε επίσης τις σκληρές πρακτικές ανάκρισης των υπόπτων για τρομοκρατία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το μήνυμα που στέλνουν οι Ην.Πολιτείες στον κόσμο είναι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της βίας και της τρομοκρατίας αποτελεσματικά "με τρόπο που θα είναι σύμφωνος με τις αξίες και τις ιδανικά μας".

    (από ΤΑ ΝΕΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Grazie per la tua Gentilezza.

Lunapiena