Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ-STEPHEN HAWKING

STEPHEN HAWKING-ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ
***
Για το σοφό όλη η γή μια αγκαλιά γιατί..
πατρίδα μιας όμορφης ψυχής είναι ο κόσμος όλος. Δημόκριτος
***
Al saggio tutta la Terra è aperta, perchè patria di un' anima bella è il mondo intero.
Democrito
*****
Ο Χόκινγκ, γνωστός ιδιοφυής Βρετανός θεωρητικός Φυσικός, από τις εργασίες του στις Μαύρες Τρύπες, αλλά και από τα βιβλία του "Το Χρονικό του Χρόνου" και "Το Συμπαν σε ένα Καρυδότσουφλο", ζει στο Κέμπριτζ, Καθηγητής στη Λουκιασιανή Έδρας Μαθηματικών και Διευθυντής του Κέντρου Θεωρητικής Κοσμολογίας, καθώς και Καθηγητής στην έδρα Διακεκριμμένης Φυσικής στο Περιμετρικό Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής στον Καναδά... κατάφερε παρά το σοβαρό πρόβλημα της Υγείας του (πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μια εκφυλιστική πάθηση των κινητικών νευρώνων, από την ηλικία των 21 ετών, που τον κρατά καθηλωμένο σε αναπηρικό καρότσι.. και μπορεί να μιλά μόνο με τη βοήθεια ενός συνθεσάιζερ φωνής) να ζήσει οκτώ φορές την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας, πετώντας με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.
«Ήταν καταπληκτικό. Η μηδενική βαρύτητα ήταν θαυμάσια. Θα μπορούσα να συνεχίσω πολλές φορές» είπε στους δημοσιογράφους
«Η εξάπλωσή μας στο Διάστημα θα φέρει μεγάλες αλλαγές. Θα αλλάξει εντελώς το μέλλον του ανθρώπινου είδους και ίσως καθορίσει αν θα έχουμε καν μέλλον»
Στο βιβλίο του, "Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου" γράφει ότι ο κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού αφανισμού της ανθρώπινης φυλής αυξάνεται καθημερινά.. ενώ σε συνέντευξη επισήμανε, ότι η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι σημαντική για την επιβίωση του ανθρώπου, εξαιτίας του φόβου ενός πυρηνικού πολέμου και του περιορισμού των φυσικών πόρων.
"Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ είναι πολύ άρρωστος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο και εισήχθη επειγόντως στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ", ανέφερε το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σε ανακοίνωσή του.

Η σκέψη μας και οι Ευχές μας κοντά του..

1 σχόλιο:

  1. Οπως έγινε γνωστό χθες, ο 67χρονος φυσικός, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αντενμπρουκ του Κέμπριτζ το βράδυ της Δευτέρας εξαιτίας κάποιας λοίμωξης του αναπνευστικού, συνεχίζει να νοσηλεύεται «σε καλή κατάσταση», ενώ δίπλα του βρίσκεται η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα παιδιά του, οι οποίοι σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ ελπίζουν σε μια ταχεία και συνολική ανάρρωση του αγαπημένου τους...

    Οι Ευχές μας... κοντά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Grazie per la tua Gentilezza.

Lunapiena